Drakakis sea tours

Ασφαλής οδήγηση στα Κύθηρα!


Οδήγηση: 
Στην Ελλάδα πρέπει να οδηγείτε στη δεξιά πλευρά του δρόμου.

Σταματήστε στις σημάνσεις στις διασταυρώσεις: Ίσως να παρατηρήσετε ότι οι σημάνσεις δεν είναι πάντα τοποθετημένες ακριβώς στο σημείο της διασταύρωσης και μπορεί να χρειαστεί να σταματήσετε λίγο νωρίτερα, σε σημείο που να έχετε καλή οπτική θέση.

Όρια ταχύτητας: 
Τα όρια ταχύτητας στην Ελλάδα έχουν ως εξής:
50 χιλιόμετρα ανά ώρα σε κατοικημένες περιοχές.
90 χιλιόμετρα ανά ώρα σε ανοικτούς δρόμους.
110 - 130 χιλιόμετρα ανά ώρα στους αυτοκινητόδρομους (εκ των οποίων δεν υπάρχουν στα Κύθηρα)

Τα χαμηλότερα όρια εφαρμόζονται συχνά κοντά στα σχολεία.

Οδικές συνθήκες: 
Θα παρατηρήσετε ότι οι περισσότεροι κύριοι δρόμοι στα Κύθηρα είναι σε καλή κατάσταση, ωστόσο, πολλοί από τους μικρότερους δρόμους μπορεί να έχουν ανώμαλες επιφάνειες και να είναι αρκετά στενοί. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σ ’αυτούς τους δρόμους. Είναι επίσης πολύ συνηθισμένο να βρούμε αυτοκίνητα να κινούνται στη μέση του δρόμου και αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους, όπως για να αποφευχθεί ένα σταθμευμένο όχημα στη δεξιά πλευρά του οδοστρώματος, για να αποφευχθούν πεσμένες πέτρες ή ζώα που βόσκουν στο πλάι του δρόμου. Πολλοί οδηγοί (κυρίως βαρέων οχημάτων και λεωφορείων) χρησιμοποιούν την κόρνα σε κλειστές και στενές στροφές για να προειδοποιήσουν άλλα οχήματα της παρουσίας τους.

Ασφαλισμένοι δρόμοι: 
Υπάρχουν αρκετές παραλίες ή σημεία ενδιαφέροντος στο νησί που είναι προσβάσιμα μόνο μέσω χωματόδρομων. Παρόλο που σας συνιστούμε να μη οδηγήσετε το όχημα ενοικίασης σε αυτούς τους δρόμους, απαιτείτε μεγάλη προσοχή και είναι ευθύνη του οδηγού εάν τελικά οδηγήσει σε τέτοιους δρόμους.

Ζώα στο δρόμο: 
Προσέξτε τα ζώα στο δρόμο, μερικές φορές μπορούν να περιπλανηθούν στους δρόμους και πρέπει να είστε προσεκτικοί ώστε να είστε προετοιμασμένοι.

Φώτα κυκλοφορίας: 
Δεν υπάρχουν φανάρια στην Κύθηρα.

Κυκλικοί κόμβοι: 
Δεν υπάρχουν κυκλικοί κόμβοι στα Κύθηρα.

Υγρός καιρός: 
Αν και η βροχή δεν είναι συχνή κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, αν συμβεί, οι δρόμοι μπορούν να γίνουν πολύ ολισθηροί. Προσέξτε ιδιαίτερα όταν οδηγείτε σε υγρές συνθήκες.

Drink Driving: 
Είναι παράνομο να έχετε ποσοστό αλκοόλ στην κυκλοφορία του αίματος περισσότερο από 0,05 τοις εκατό, όπου αυτό ισοδυναμεί με μια μικρή μπύρα.

Κράνη και ζώνες ασφαλείας: 
Και τα δύο είναι υποχρεωτικά από τον νόμο και εάν δεν τα φοράτε θα σας οδηγήσουν σε πρόστιμο.

Ασφάλεια για τα παιδιά: 
Τα παιδιά που έχουν ύψος μικρότερο από 1,35 μ. και ηλικία κάτω των 11 ετών πρέπει να κάθονται σε κατάλληλο παιδικό κάθισμα για το μέγεθός τους. Τα παιδιά κάτω των 10 ετών δεν επιτρέπεται να ταξιδεύουν στο μπροστινό κάθισμα.

Κινητά τηλέφωνα: 
Απαγορεύεται η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση, εκτός εάν χρησιμοποιείτε ακουστικά.

Χώρος στάθμευσης: 
Οι χώροι στάθμευσης στο νησί είναι δωρεάν.

Παραβιάσεις στάθμευσης: 
Λανθασμένος χώρος στάθμευσης (σε ζώνη χωρίς στάθμευση, στάση ταξί κ.λπ.) μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμο. Για σοβαρές παραβιάσεις, η αστυνομία μπορεί να αφαιρέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας καθιστώντας το όχημα παράνομο. Εάν συμβεί αυτό, πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας αμέσως. Το πρόστιμο επιβαρύνει εσάς.

Η Αστυνομία: 
Στην Ελλάδα, η Αστυνομία δεν χρειάζεται "πιθανή αιτία" για να σας σταματήσει. Επιτρέπεται από το νόμο να πραγματοποιούν τυχαίες στάσεις και ελέγχους στα οχήματα.

Σταθμοί βενζίνης: 
Στα Κύθηρα υπάρχουν συνολικά τέσσερα (4) πρατήρια καυσίμων. Δύο βρίσκονται στο βόρειο τμήμα του νησιού λίγο έξω από το χωριό του Ποταμού και δύο στο νότιο τμήμα στα χωριά Λιβάδι και Κοντολιάνικα. Είναι ανοικτά και τις 7 ημέρες της εβδομάδας όλο τον χρόνο. Τους καλοκαιρινούς μήνες τα πρατήρια βενζίνης λειτουργούν 07.00-22.00 ενώ τους χειμερινούς μήνες 07.00-14.00 και 17.00-21.00